Фахівці електричного цеху виконують планові заміни обладнання на ВРП-750 кВ.

Запорізьку АЕС з робочим візитом відвідав глава компанії «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Він побував на резервних дизельних електростанціях енергоблоків, які знаходяться в планово-попереджувальних ремонтах. Далі питанням ремонтів була присвячена виробнича нарада.

Запорізьку АЕС з робочим візитом відвідав глава компанії НАЕК Енергоатом Петро Котін. Він провів ряд виробничих нарад і в завершенні взяв участь у відкритті нового спортивного майданчика. Керівникам запропонували залишити свої персональні автографии на м’ячі як знак причепності до цієї важливої події. Першу гру на спортивному майданчику відкрили команда молодого покоління -учні шкіл та ветерани Спартакіади ВП ЗАЕС. Варто відзначити, що спортивний майданчик універсальний. Він передбачає декілька відів спорту - міні футбол, волейбол та баскетбол.

Лише декілька днів відділяють нас від важливої події, яка визначить життя Енергодарців на подальші п’ять років. 25 жовтня ми обиратимемо міського голову і депутатів – людей, від яких буде залежити подальший розвиток міста. З 42 тисяч виборців, що мешкають в Енергодарі, майже 11 тисяч працюють на Запорізькій АЕС. Саме наше підприємство є найбільшим платником податків в місті. Енергетикам, як і усім мешканцям міста надано конституційне право висловити підтримку тому або іншому кандидату. І це не лише право, але й громадянський обов’язок кожного.

На Запорізькій станції практично жоден підрозділ не обходиться без послуг транспортного цеху. Він працює ритмічно і безперебійно з доставкою персоналу на роботу і назад, перевезення різних вантажів - обладнання для ремонтних кампаній енергоблоків.

Фахівці гідротехнічного цеха проводять чергове зариблення ставка-охолоджувача. Навесні туди пересадили 62 тисячі особин чорного амура, найцінніше досягнення рибоводів. Його заводили для боротьби з екзотичним равликом, шкідником станційних водойм.

Відкритий конкурс «Будь інженером» відбувся з дотриманням правил карантину. Він проходив в культурно-діловому центрі Запорізької АЕС. Учні одинадцятих класів навчальних закладів міста виконували завдання з математики, фізики та хімії.

22 жовтня 35 років як другий енергоблок підключений до мережі.

В Культурно-діловому центрі Запорізької АЕС відбувся традиційний конкурс стінгазет.

На Запорізькій АЕС кілька днів тривала планова комплексна перевірка стану охорони праціДо складу комісії увійшли представники відділу охорони праці і пожежної безпеки НАЕК «Енергоатом» та інших відокремлених підрозділів кампанії. Перевіряли за кількома напрямками, а саме утримання будівель та споруд, ведення документації , порядок проведення інструктажів, перевірки знать, виконання комплексних заходів з Охорони праці, а також забезпечення працівників Запорізької АЕС засобами індивідуального захисту. За результатами перевірки було складено відповідний акт.

Відвідайте канал новин ЗАЕС на Youtube

щоб отримати доступ до більшої кількості відеоматеріалів

Станом на 30.10.2020 - 03:30

Виробничі показники
Енергоблок №1 970 МВт
Енергоблок №2 -
Енергоблок №3 1010 МВт
Енергоблок №4 -
Енергоблок №5 -
Енергоблок №6 1012 МВт
Сумарне навантаження 2992 МВт
Радіаційний стан
Промисловий майданчик 0.1 мкЗв/г
м. Енергодар 0.09 мкЗв/г
Метеорологічний стан
Температура повітря 11
Вітер ПнПнС
Швидкість вітру 1.1 м/с
Відносна вологість 98 %
Атмосферний тиск 757 мм рт.ст.